Trygt børneliv
Aktiv fritidsliv
Fjordudsigt
Friskole og fribørnehave
Tæt på Ringkøbing
Fællesskab for alle

Nyheder

Velling Lokalråd og generalforsamling

Søndag d. 22. 3. 2020

Indkaldelse til årets generalforsamling i Velling lokalråd.

Generalforsamlingen skal ifølge vedtægterne afholdes årligt inden 1. maj. Dog er situationen i Danmark således at vi ikke må forsamle os. Derfor udsætter lokalrådets bestyrelse hermed årets generalforsamling på ubestemt tid og opfordrer hermed også alle borgere i lokalsamfundet til at forholde sig til de af politiet og sundhedsstyrelsen udstukne regler om at undgå forsamlinger.

Vi ser frem til at vi igen kan dyrke fællesskabet og ønsker alle at de må komme godt igennem den næste tid.
En indkaldelse vil ifølge vedtægterne blive meldt ud senest 14 dage før generalforsamlingens afholdelse.

Velling lokalråd.

 

Generalforsamling Velling Andelsbutik

23. april 2020 kl. 19.30
i Velling forsamlings hus

Dagsorden i henhold til vedtægter:

a Valg af ordstyrer,
b Valg af stemmetællere,
c Bestyrelsens beretning og fremtidsplaner,
d Forelæggelse af årsregnskab, herunder bestyrelsens meddelelse om anvendelse af årets overskud,
e Indkomne forslag, herunder forslag fra bestyrelsen,
f Fastsættelse af indmeldelsesgebyr og kontigent,
g Valg af medlemmer og suppleanter til bestyrelsen,
h Valg af revisor,
i Eventuelt.

Evt. forslag skal være formanden (Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.) i hænde senest 14 dage før.

Kaffe m. brød eller kage kan købes.

Mvh.

Bestyrelsen, Velling Andelsbutik

Ny Købmand i Velling

Den nye bestyrelse i Velling Andelsbutik har pr. 1. marts 2020 ansat Laila Andersen som købmand i Min Købmand i Velling.

Butikken har fået en ny og anderledes indretning, som har givet plads til flere nye varenumre på hylderne, hvilket giver basis for en omsætningsstigning. Ønsket er at Min købmand er det nære valg.

”Butikken har siden januar været ledet af frivillige med Inge-Lise Kristensen og Margit Thomsen som primusmotorer, og de har gjort et fantastisk stykke arbejde. Bestyrelsen og de frivillige har hele tiden være bevidst om, at det er en midlertidig løsning, som har givet os tid til at finde den rette købmand”, siger bestyrelsesformand Thomas Kirk Jepsen.

Bestyrelsen har ansat Lailah Andersen, som daglig leder af butikken, og samtidig oprettet en økonomifunktion der vil blive varetaget af tidligere købmand Inge Lise Kristensen. ”Med disse tiltag, er bestyrelsens første skridt til en økonomisk rentabel drevet butik i Velling på plads”, fortsætter Thomas Kirk Jepsen.

Lailah Andersen er 43 år og har arbejdet i butik siden handelsskole-tiden, hvoraf hun har 9 år som disponent og salgsassistent hos Meny i Søndervig. Senest kommer hun fra en salgsassistent position fra Spar i Ørnhøj. ”Min motivation for at søge stillingen i Velling som butiksleder er, at det kunne være spændende at udvikle og bygge en købmandsbutik op, og jeg kan se mulighederne for vækst af købmandsbutikken i Velling”, siger Lailah Andersen.

”Opbakningen i lokalområdet har været stor, og efter vi i bestyrelsen har kigget godt ind i tallene og lavet et fornuftigt og realistisk budget for 2020, så tror vi på, at vi også har en købmand i Velling fremover”, slutter Thomas Kirk Jepsen.

Velling Andelsbutik holder en velkomst reception for Lailah Andersen den 29. februar kl. 14-16 i butikken, hvor der også vil være mulighed for at møde bestyrelsen og høre om nye tiltag og udvikling i butikken. Der vil være kaffe på kanden med lidt brød til.

Toksvigfonden

Der kan igen søges om støtte fra Toksvigfonden senest 1.april.

Fonden støtter almene formål, der tilgodeser fællesskabet i Velling. Dog har formål der tilgodeser de ældre – fortrinsstilling. Der kan søges af både foreninger og enkeltpersoner.

Ansøgning sendes til:
Boi Nielsen – Tændpibe 1 A,
Velling – 6950 Ringkøbing, tlf.40413790
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Teologiens døgn

Lørdag den 22. februar 2020

2012: Den 13. april kl. 19.00 så man 13 mandshøje betonengle blive rullet hen over Store Torv i Aarhus med retning mod Domkirken. Noget nyt var under opsejling. ”Teologiens Døgn”, blev det kaldt. Et program hen over 24 timer bød på så vidt forskellige arrangementer som pilgrimsvandring gennem Marselisborgskov, teologisk byvandring, Clint-Eastwood-filmforevisning, foredrag om Rembrandt som bibelfortolker og en U2-minatsgudstjeneste.

Teologiens Døgn sætter fokus på teologi og religionsvidenskab og har til formål at skabe interesse og forståelse for de mange aspekter af religion og tro, som vi mødes med i hverdagen og som har betydning for den måde vi forstår os selv og vores samfund på.

Da begivenheden løb af stablen i Aarhus for første gang i 2012 holdt byens borgmester, Jacob Bundgaard, en åbningstale, hvori han blandt andet sagde følgende: ”Teologien kan hjælpe os til at fortolke og forstå  livets store spørgsmål, som vedkommer os alle, uanset om man bekender sig til en religion eller ej." Det er også sådan, vi tænker om det i Velling Menighedsråd, og det er med stor glæde, at vi nu kan præsentere Teologiens Døgn i Velling kirke og konfirmandstue.

Download program og præsentation af foredragsholdere.

VUIF gymnastikopvisning 2020


Lørdag den 7. marts 2020 kl. 11.00
på Fjordvang Efterskole.

VUIF's mange gymnaster viser, hvad de har arbejdet med i løbet af vinteren

Dagens program:
Fælles indmarch
Juniorholdet
Puslinge 1, 2
Spring og Leg
Rytmepiger
Motionsmænd
Lillespring
Mellemspring
Storespring
Velling Kvinderne
Drengeholdet
Sprinterne

Eftermiddagen slutter af med kaffe.

Alle er velkommen!

Brainstormings møde omkring mobilt mødested

Landsbyklyngen Friskvind har modtaget bevilling til udvikling af et mobilt mødested. Vores ønske er et mødested som kan samle på tværs og som kan bruges utraditionelt. I ansøgningen skrev vi ” Landsbyklyngen Friskvind i Vestjylland ønsker at skabe et mobilt mødested med en scene, som kan ’poppe up’ overalt i klyngen og understøtte alt fra friluftsliv til loppemarkeder i alle klyngens landsbyer.” Læs pressemeddelelsen her: https://www.friskvind.dk/category/nyheder/

Vi fik bevillingen til projektudviklingen (85.000 – 200.000 kr) og kan herefter søge Realdania og Anlægsfonden om midler til selve mødestedet. Der er dog nogle krav for at vi kan projektet kan blive godkendt, bl.a. at mødestedet udvikles ud fra borgernes ønsker og behov!

Derfor har vi brug for jeres input! Det mobile mødested kunne bruges til kano og kajakevent ved å og fjord, friluftskoncert på heden, cykeltræf midt i klyngen, skoledag i naturen – mulighederne er mange. Hvad kunne i bruge den til? Og hvilke krav er der til den, for at I kan og vil bruge den?

Hent invitation til fælles brainstormingsmøde den 2. februar. Vi håber, I kan være mere og komme med gode input. Tilbagemelding til Anette Kirk Jepsen, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest den 31. januar

Download invitationen!

Glædelig jul i Min Købmand

Kom til julearrangement lørdag den 21.december mellem kl. 10 og 14

Vi håber du har lyst til at komme og ønske glædelig jul til købmanden, til bestyrelsen og alle de andre i byen og få lidt godt til ganen.

Der vil være børnehygge omkring den lokale malebog som Anne Sofie og Christiane står for.
————————
Nyhed: Netbutik!
Snart kan du bestille dine friske fisk og andet på nettet til afhentning i butikken!
————————-
Butikken ønsker sig dit juleindkøb og siger tak for året der gik!

Fra bestyrelsen
Boi Nielsen, Lars Jensen, Klavs Østergaard Christensen, Oluf Madsen, Niels Kristian Andersen, Gitte Bille

Julemarked på Røde Kro

Søndag den 1. december kl. 10-15

Fisk, boder og stande med julegodter og håndarbejde.

Vi serverer glögg, æbleskiver, kaffe, the og juice + grønlangkål fra kl. 11.00.

Julekonkurrencer, fortællinger om Røde Kro kl. 11 og kl. 13. Julehistorie kl. 12.00.

KOM TIL JULEHYGGE PÅ RØDE KRO

Velling Mailliste

Få nyheder direkte ned i din mailbox!

Læs mere om, hvad du siger ja til!

Tilmelding

* påkrævede felter

Instagram

Copyright © 2017. All Rights Reserved.