Lørdag den 22. februar 2020

2012: Den 13. april kl. 19.00 så man 13 mandshøje betonengle blive rullet hen over Store Torv i Aarhus med retning mod Domkirken. Noget nyt var under opsejling. ”Teologiens Døgn”, blev det kaldt. Et program hen over 24 timer bød på så vidt forskellige arrangementer som pilgrimsvandring gennem Marselisborgskov, teologisk byvandring, Clint-Eastwood-filmforevisning, foredrag om Rembrandt som bibelfortolker og en U2-minatsgudstjeneste.

Teologiens Døgn sætter fokus på teologi og religionsvidenskab og har til formål at skabe interesse og forståelse for de mange aspekter af religion og tro, som vi mødes med i hverdagen og som har betydning for den måde vi forstår os selv og vores samfund på.

Da begivenheden løb af stablen i Aarhus for første gang i 2012 holdt byens borgmester, Jacob Bundgaard, en åbningstale, hvori han blandt andet sagde følgende: ”Teologien kan hjælpe os til at fortolke og forstå  livets store spørgsmål, som vedkommer os alle, uanset om man bekender sig til en religion eller ej." Det er også sådan, vi tænker om det i Velling Menighedsråd, og det er med stor glæde, at vi nu kan præsentere Teologiens Døgn i Velling kirke og konfirmandstue.

Download program og præsentation af foredragsholdere.