Trygt børneliv
Aktiv fritidsliv
Fjordudsigt
Friskole og fribørnehave
Tæt på Ringkøbing
Fællesskab for alle

Projekt Helhedsplan

"Vi vil i Velling” er mottoet og varemærket for byen, hvilket også afspejler indbyggertallet. For hvor andre små landsbyer har mærket en affolkning, har Velling mærket det stik modsatte. Byen er i høj grad præget af de tre skoler - Velling Friskole, Fjordvang efterskole og Vestjyllands Højskole, der alle gennem tiden har bidraget til fælleskabet og sammenholdet.

Som det fortsætter i mottoet:

  • Vi vil fælleskabet - fordi det giver nærhed og tryghed.
  • Vi vil kulturen og idrætslivet - fordi det giver værdi i hverdagen.
  • Vi vil tiltrække nye borgere - som vil være med.
  • Vi vil fortsætte den gode historie - som er lang og god.
  • Vi vil udvikle - og ikke afvikle.
  • Vi vil - og sammen kan vi!

Hvilken opgave?

Opgaven er, at udarbejde en helhedsplan for Velling, der kan styrke en sammenhæng imellem de enkelte mindre udviklingsprojekter, og samtidig være retningsgivende på lang sigt for de projekter for området, som rækker længere ud i fremtiden.

Helhedsplanen skal understøtte Naturens Rige og tage udgangspunkt i Velling og nærområdets identitet, stoltheder og udviklingsmuligheder. Den skal udvikles af områdets borgere, foreninger, klubber og erhvervsfolk med et lokalt ejerskab, og skal motivere til at trække i samme retning, så lokale partnerskaber kan udvikles.

Udviklingsprojekterne sættes ind i en sammenhængende ramme, så de trækker i samme retning.

Grundet covid-19 situationen vil det primært være en virtuel proces.

Afgrænsning af opgaven

Vellings placering tæt på Ringkøbing gør, at der en en naturlig relation mellem Velling og Ringkøbing. Denne placering rummer potentialer, der også vil være naturlige at belyse i en helhedsplan, som rækker 10 - 20 år ud i fremtiden.

Ligeledes er Velling en del af landsbyklyngen Frisk Vind, sammen med Stauning, Dejbjerg, Lem og Højmark. Dette fællesskab vil også blive inddraget i udviklingsarbejdet med helhedsplanen for Velling.

Download hele projektbeskrivelsen

Velling Mailliste

Få nyheder direkte ned i din mailbox!

Læs mere om, hvad du siger ja til!

Tilmelding

* påkrævede felter

Copyright © 2017. All Rights Reserved.